Blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting van een woning

Luchtdicht bouwen is cruciaal voor een energie-efficiënt gebouw en om warmteverlies te vermijden. Een blowerdoortest, ook wel luchtdichtheidstest genoemd, kan hierbij helpen. Bij iGenia adviseren onze deskundigen u graag over de kritieke plaatsen in uw woning die extra aandacht nodig hebben om tot een goed eindresultaat te komen.

Waarom is een blowerdoortest belangrijk?

Een blowerdoortest kan pas plaatsvinden wanneer de woning volledig opgeleverd is. Het resultaat kan dan worden overgenomen in de EPB verslaggeving, waardoor uw E-peil en S-peil aanzienlijk zal dalen. Daarom is deze test onmisbaar geworden voor hedendaagse gebouwen. Wist u trouwens dat een blowerdoortest ook nuttig kan zijn voor bestaande gebouwen? Zo kan bepaald worden waar de grootste luchtlekken zich bevinden, waardoor u gericht aan de slag kunt gaan om deze aan te pakken en energie te besparen.

Op zoek naar de prijzen?

Hoe gaat iGenia te werk?

Onze experts adviseren u van bij het ontwerp hoe een luchtdicht gebouw kan worden gerealiseerd. Zo kunnen we meteen de aandachtspunten benadrukken en u tips geven om een goede blowerdoortest te behalen. Is uw project al afgerond of heeft u een bestaand gebouw dat u wilt laten testen? Geen probleem, we bekijken samen de plannen en geven u advies om het beste resultaat te behalen.

Wanneer de test kan worden uitgevoerd, zal deze worden ingepland door ons. U hoeft enkel een datum aan te geven die voor u past en wij regelen de rest. Na afloop van de test bespreken onze deskundigen de resultaten met u. Indien de test niet het gewenste resultaat heeft, zullen we met u bespreken waar de grootste luchtlekken zich bevinden en wat er eventueel nog verbeterd kan worden.

Kortom, iGenia helpt u graag bij het realiseren van een energie-efficiënt gebouw door middel van een blowerdoortest. Na afloop van de test ontvangt u ook een conformiteitsattest dat onder andere kan worden gebruikt bij de EPB-verslaggeving. Kom dus zeker tijdig informatie inwinnen om het beste resultaat te behalen!