Betrouwbare stabiliteitsstudie voor uw bouwproject

Ons team van stabiliteitsingenieurs beschikt over jarenlange ervaring in stabiliteitsstudies voor diverse projecten en sectoren. Of het nu gaat om privéwoningen, appartementsgebouwen, kantoren, scholen, woonzorgcentra of andere gebouwen, wij leveren deskundige analyses voor elke situatie.

Wat is het doel van een stabiliteitsstudie?

Het doel van een stabiliteitsstudie is om ervoor te zorgen dat elk bouwproject stevig en veilig is gebouwd, ongeacht de omvang of complexiteit ervan. Door gedegen analyse en berekeningen uit te voeren, identificeren stabiliteitsingenieurs potentiële risico’s en optimaliseren ze de structuur om aan alle technische normen te voldoen.

Dit resulteert in gebouwen die niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook aan de hoogste normen van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Kortom, een stabiliteitsstudie biedt de noodzakelijke zekerheid dat een project veilig en succesvol kan worden gerealiseerd.

Een stabiliteitsstudie wordt sterk aanbevolen in de volgende gevallen:

  • Grote renovaties en verbouwingen
  • Nieuwbouw
  • Plaatsing van een technische installatie
  • Civiele werken & openbare voorzieningen
  • Schadegevallen

Is een stabiliteitsstudie verplicht?

Hoewel een stabiliteitsstudie niet verplicht is volgens de wet, kan een stabiliteitsingenieur problemen tijdens of na de bouw voorkomen. Volgens de wet blijven architecten, aannemers en ingenieurs namelijk tot 10 jaar na de oplevering aansprakelijk voor stabiliteitsproblemen. Het negeren van een stabiliteitsstudie brengt risico’s met zich mee en kan leiden tot ernstige schadegevallen, die zelfs tot de volledige herbouw van een gebouw kunnen leiden. Een stabiliteitsstudie biedt dus niet alleen bescherming aan de bouwheer, maar ook aan de aannemer en architect tegen mogelijke financiële verliezen en langdurige juridische geschillen. Daarom wordt sterk aanbevolen om bij elk bouwproject een ervaren stabiliteitsingenieur in te schakelen.

 

Stabiliteitsstudie
Stabiliteitsingenieur
Op zoek naar de prijzen?

Wat kan ik verwachten van een stabiliteitsstudie?

Onze stabiliteitsingenieurs werken nauw samen met technische tekenaars om gedetailleerde plannen, meet- en plooistaten en nodige detailtekeningen uit te werken. Het resultaat is een gedetailleerde stabiliteitsstudie die in digitaal formaat wordt overgemaakt aan het bouwteam. Indien gewenst, kunnen er ook uitgeprinte versies van alle documenten voorzien worden. Daarnaast helpt een stabiliteitsingenieur om te waken over budgetten en alternatieve oplossingen om de juiste keuzes te maken.

De stabiliteitsingenieurs zijn actief betrokken bij uw bouwproject met regelmatige plaatsbezoeken. Ze inspecteren situaties nauwkeurig, voeren wapeningscontroles uit en bieden ondersteuning bij belangrijke mijlpalen zoals het plaatsen van de meiboom. Bij eventuele aanpassingen tonen onze ingenieurs zich flexibel en reageren ze snel, zodat uw project continu efficiënt kan blijven verlopen.

 

  • Expertise & ervaring

  • Grondige plaatsbezoeken en inspecties

  • Flexibiliteit & snelheid