Traditionele bouw met vakmanschap

Bij iGenia zijn we gepassioneerd door traditionele bouwmethoden, waarbij de structuur hoofdzakelijk is opgebouwd uit metselwerk. Deze tijdloze bouwstijl vormt de basis van de meeste bestaande gebouwen in België. Onze expertise in traditionele bouwtechnieken, gecombineerd met moderne materialen en knowhow, maakt ons de ideale partner voor renovaties en hedendaagse projecten.

Evolutie van traditionele bouw

Terug in de tijd
Traditionele bouw begon met gemetste funderingen op staal en gemetselde kelders als de solide basis van de structuren. Vloerplaten en daken werden aanvankelijk gebouwd met houten structuren of metselwerkbogen.

De opkomst van beton
In de loop van de 20e eeuw begon beton een grotere rol te spelen in de traditionele bouw. Dit bracht nieuwe technieken met zich mee, vooral voor tussenvloeren, zoals perfora-welfsels, betonwelfsels tussen stalen liggers, holle welfsels, predallen en meer. Dankzij onze uitgebreide ervaring met deze materialen zijn wij de perfecte partner voor renovaties van gebouwen uit alle periodes.

 

Op zoek naar de prijzen?

Van verleden naar heden

Expertise in alle aspecten
Naast onze diepgaande kennis van traditionele bouwtechnieken hebben wij ook alle knowhow over de huidige technieken en materialen om uw hedendaags project uit te werken. Of het nu gaat om druksterktes van uw metselwerk en kimblokken, verschillende soorten vloerplaten, verwerkte traditionele materialen of betonconstructies en hun waterdichtheid – kortom, alles wat structureel is aan uw project, wij staan paraat om u te begeleiden.

Vertrouw op iGenia
Wij verenigen de tradities van het verleden met de innovaties van de toekomst. Of u nu een oud gebouw wilt renoveren of een nieuw project wilt starten, wij bieden vakmanschap, kwaliteit en expertise die uw verwachtingen zullen overtreffen.