Energiescan voor het renoveren en optimaliseren van uw woning

Wanneer u uw bestaande woning wil renoveren en optimaliseren op energetisch vlak, is het belangrijk om doordacht te werk te gaan. Een energiescan kan u hierbij helpen door de energetische verliezen van uw woning in kaart te brengen en te prioriteren welke werken het belangrijkst zijn.

Het belang van een goede uitwerking

In overleg zal iGenia een uitwerking doen van het meest ideale systeem, dat rekening houdt met uw wensen en budget. Dit wordt bepaald aan de hand van plannen, resultaten van luchtdichtheidsmetingen en visueel nazicht door onze deskundigen om zo de transmissie en ventilatieverliezen te bepalen.

Warmteverliesberekening

Na de opstartfase kan men de warmteverliesberekening uitvoeren om het benodigde vermogen te bepalen. Deze berekening wordt gemaakt conform EN 12831 en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een stavingsstuk bij de EPB-verslaggeving.

Op zoek naar de prijzen?

Belangrijkste vaststellingen

Een energiescan is niet alleen nuttig om de energetische verliezen van uw woning in kaart te brengen en te prioriteren welke werken het belangrijkst zijn. Tijdens een energiescan kunnen ook specifieke problemen onderzocht worden, zoals het vinden van een energetische manier om hygiënisch te ventileren of het verbeteren van een deel van uw gebouw op energetisch vlak.

Heeft u vragen over uw energieverbruik, comfort, isolatie, stabiliteit of andere aspecten van uw gebouw? Aarzel dan niet om contact op te nemen met iGenia. Wij helpen u graag wegwijs te maken in de steeds veranderende wetgeving en oplossingen.