Houtbouw: Waar traditie en innovatie samenkomen

Bij iGenia erkennen we de kracht en de sterkte-eigenschappen van hout en hebben we diepgaande kennis van dit bouwmateriaal. Of het nu gaat om de berekening van traditionele houten elementen zoals daken, vloeren en draagbalken, of om de nieuwste houtbouwtechnieken, onze stabiliteitsingenieurs staan klaar om uw project te realiseren.

Houtbouw: Van traditioneel tot innovatief

Houtbouw kent verschillende benaderingen, en wij zijn experts in zowel houtskelet- als houtmassiefbouw. Bij houtskeletbouw bestaat de structuur uit houten skeletelementen. Zowel de wanden als vloeren zijn opgebouwd uit balkvormige elementen, vaak gecombineerd met plaatmaterialen. De keuze van materialen kan variëren, van traditioneel hout tot gelamineerde elementen, samengestelde I-liggers, en eiken structuren.

Houtmassiefbouw daarentegen gebruikt massieve houten schijven voor wanden en vloeren. Dit kan worden bereikt met verschillende methoden, zoals CLT-bouw (cross laminated timber), waarbij kruiselings verlijmde planken worden gebruikt, of door massieve balken op de werf tot schijven te verbinden.

Op zoek naar de prijzen?

Onze expertise in houtbouw

Onze ingenieurs zijn gespecialiseerd in zowel verticale als horizontale sterkteberekeningen, en begrijpen het belang van schrankstijfheid tegen windbelasting. We hebben ons team bewust bijgeschoold om ook op dit gebied experten te worden, zodat we altijd de beste oplossingen kunnen bieden.

Bij iGenia combineren we de tijdloze schoonheid van hout met de nieuwste bouwtechnieken en innovaties. Of u nu op zoek bent naar een traditionele houten structuur of een state-of-the-art houtbouwproject, wij hebben de kennis en ervaring om uw visie werkelijkheid te maken.